Entisajan joulumarkkinat

Jenny:

Osallistuin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Oulunsalossa järjestetyille Entisajan joulumarkkinoille 23.-24.11. Viime vuonnakin minulla oli siellä tavaraa myynnissä, mutta itse myyntityön hoitivat muut. Tänä vuonna meitä oli neljä myyjää saman pöydän takana.

Olen satunnaisesti myynyt käsitöitä ja kirjoja joulumarkkinoiden lisäksi esim. Kierikin Muinaismarkkinoilla ja Finnconissa. Pääosin myynnissä on ollut pirta- ja lautanauhoja, joilla on kuitenkin ollut varsin vähäinen menekki. Osa pirtanauhoista on alunperin tehty Säräisniemen Keskiaikamarkkinoillle vuonna 1998… Päätin siis jalostaa pirtanauhoista uuden tuotteen eli rannekorun.

Pätkin vanhoja pirtanauhoja ranteeseen sopiviksi pätkiksi ja kiinnitin niihin leveät kuminauhat ompelukoneella. Olin jo aiemmin ajatellut rannekorujen tekemistä nauhoista, mutta en ollut keksinyt mielekästä kiinnityssysteemiä. Niin nauhakiinnitys, napitukset kuin nepparit tuntuivat kömpelöiltä ja työläiltä, velcrosta puhumattakaan. Kuminauhakiinnityksen käyttäminen oli perinteinen suihkussa tullut oivallus. Rannekorut neljästä eri pirtanauhasta syntyivät yhden iltapäivän aikana.

Markku teki markkinoille nutturapiikkejä työpaikan hiomakoneella. Nutturapiikkien materiaalina olivat mänty, tammi ja jopa eebenpuu. Materiaali on jätepuuta muista projekteista, omista ja muiden. Osa mäntypuisista nutturapiikeistä liotettiin yön yli vahvassa teessä, ja lopputuloksena oli sievä keltainen väri. Nutturapiikit viimeisteltiin käsin hiomalla hiekkapaperilla ja käsiteltiin pellavaöljyllä.

Kaksipäiväinen Entisajan joulumarkkinat oli sympaattinen tapahtuma tiernapoikineen, rapsutettavine lampaineen ja lapsikuoroineen. Ihmisiä oli liikkeellä paljon, ja myyntiä oli sen verran, että jäimme kaikki plussalle. Markkinapöydän varaus on aina eräänlaista riskisijoittamista… Nutturapiikit ja kaverin ompelemat etupistokirjontaheijastimet ja -kortit olivat pöytämme hittituotteita.

Lähtökohtana sekalainen kokoelma eri aikoina tehtyjä pirta- ja lautanauhoja.

Pätkin kaksi mustasävyistä nauhaa rannekoruiksi.

Tein rannekkeita sekä miesten että naisten koossa.

Myös ikivanhat, menneistä projekteista ylijääneet nauhanpätkät pääsivät käyttöön. Punavalkoisia nauhoja syntyi vain yksi, ja sen jätin itselleni.

Mäntypuisia, eebenpuisia ja tammisia nutturapiikkejä.

Osa mäntypuisista nutturapiikeistä värjättiin liottamalla niitä teessä yli yön.

Myyntipöytä. Etupistokirjonnat, tuluskukkarot ja veistetyt nutturapiikit kavereiden tuotantoa.

Nutturapiikit rivissä.

Myynnissä oli myös pirta- ja lautanauhoja sellaisenaan.

Torimuija-selfie.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s